top of page

En underbar kurshelg och en ny favoritlåt!

Måndagkväll, jag sitter i soffan och tänker tillbaka på helgen som varit. Tyvärr med feber och halsont, men samtidigt med mycket tacksamhet i hela kroppen.


Vi har haft en så härlig helg! Jag älskar verkligen att hålla foxkurser som handlar om känsla, kontakt och närvaro. Särskilt när jag får göra det med Cina! Och dessutom var bästa Melle och Lena också med. Tänk att få hänga med fantastiska vänner en hel helg samtidigt som man jobbar med det man älskar! Och dessutom få träffa alla fina deltagare! Så lyxigt!


Jag och Cina har haft foxkurser tillsammans i många år och vi har ofta haft fokus på känsla, lek, musikanpassning och närvaro. Samtidigt lägger vi alltid in teknik eftersom det är en förutsättning för att kunna dansa med känsla.


Den här helgen kändes spännande och lite annorlunda. Med vårt nya koncept, FlexiFox, har vi verkligen utvecklat våra kurser på ett nytt och bra sätt. Vi använder starka övningar som ökar kontakten mellan deltagarna på en djupare nivå. Det var så fint att se!


Känsla och lyhördhet i dansen


Det är intressant att tänka om foxen - från att ha två olika bestämda roller, till att inte ha några roller alls. Vad händer då? När jag och Cina dansar kan vi ofta byta roll mer än 20 gånger på bara en minut. Allt sker i små små förändringar i tonus och anspänning. Extremt små skillnader som gör att vi kan samspela i dansen och få uttrycka vår musikalitet på lika villkor.


Det blir som ett väldigt fint samtal mellan oss - där vi växlar mellan att prata och lyssna. Jag ser det inte som att vi växlar roll eftersom den här skillnaden är så subtil och så konstant att vi snarare inte har några roller alls. Och det blir total dansmagi! En helt annan upplevelse av foxen. Så häftigt!


Det var väldigt fint att se när deltagarna fick olika verktyg och övningar som ledde till att de kunde prova FlexiFox. Det kräver mycket lyhördhet och ett väldigt fint samspel. Deras dans blev helt annorlunda och det var stora leenden efteråt.

Under helgen upptäckte jag också en ny favoritlåt. Den har jag lyssnat på konstant idag medan jag kurerat huvudvärk och feber. Här får du den också, underbar musik!Med önskan om en riktigt fin vecka!

Danskramar

ErikaSpana in FOXKALENDERN för att inte missa några roliga foxevent!302 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


Mest prisvärt

Prenumeration på bloggen

0 kr

0

Missa inga inlägg eller nyheter! Prenumerera gratis och avsluta när du vill.

Giltigt tills det avslutas

bottom of page